10 fakta du kanskje ikke visste om frisører ?

1 . Når du sier at klippen koster altfor mye, så er det akkurat som om jeg går på din arbeidsplass og sier til din sjef at han over-betaler deg og burde funnet en som kan gjøre samme jobb for lavere lønn .

 

2. Vi har 4-årig utdannelse og tarifflønnen for ferdig utdannede frisører er på 146 kr i timen og maks tariff er 162 kr.  Provisjonsgrensen er skyhøy og man må virkelig jobbe rævva av seg for å øke lønnen en tier eller to .Gjerne bruke sin egen fritid på å markedsføre seg selv. 

 

3. Om du ber om venne-rabatt hos frisøren er det akkurat som om jeg spør deg om å få litt av lønna .  Hadde vært litt rart sant ? 

 

 

4. Ber du en frisør om å krølle håret ditt på badet på en fest en lørdagskveld er akkurat det samme som å spørre en venn som jobber med renhold om å skure doen din ? 
5. Jobbrelaterte kurs må som regel tas på fritiden uten betaling pga egen interresse selvom dette er til fordel for salongen. 

 

6. Det beløpet du betaler i kassen går ikke direkte inn på min lønnskonto . 

 

7. Frisør er ingen beskyttet tittel . Hvem som helst kan kalle seg frisør, men det skal mer til enn en saks i hånden og en hårklipper for å gjøre en  til en frisør . Dette kan politikerne enkelt gjøre noe med men velger heller å bruke tid og krefter på å få lakris-pipene tilbake i butikkene .
 8. Mange tror at vi kan egentlig ta 200 kr for en klipp fordi at mange andre salonger kan det . Sannheten er at disse salongene har fått statlig støtte for å åpne en bedrift og velger enten å åpne pizzasjappe eller frisørsalong . Dette er en ordning der de kan "tjene" pengene sine selv på en annen måte enn å være hjemme og motta støtte fra Nav . Bedre for Nav , kjipt for de som faktisk er utdannede frisører. 

 

9. Frisører er utsatt for høyt press hele dagen, både fra salongen, salg og kundens forventninger . Vårt mål er å yte så godt vi kan og har mange kunder på listen per dag . 

10. Frisør-yrket er et spennende yrke med mange muligheter.  Og man kan virkelig utfolde seg på dette område.

 Vi er og  blir mer kreativ og vokser mye på det . Vi lærer noe nytt hver eneste dag, er alltid noe mer å lære.

Vi er rådgivere, terapeuter og psykologer . Vi utvikler oss til å bli utrolig gode menneskekjennere. Nesten som vi kan lese tanker etter en tid i yrket .

Vi gir deg velvære og kan styrke din selvfølelse og selvtillitt på få timer .

Men det er ikke bare håret ditt vi hjelper deg med ; 

Vi hjelper deg å roe nervene før  et viktig jobbintervju, vi er der for deg rett før en spennende date med en mann du nettopp har møtt, vi er med deg når du planlegger en ferie og lytter gjerne når du forteller om din opplevelse når du kommer hjem .

Det er ikke bare de slitte tuppene som skal vekk, men kanskje mange tanker eller problemer som du sitter inne med som du kanskje er enklere å fortelle frisøren sin og ikke en venninne ?

Vi er med deg under din graviditet og gleder oss til barnet kommer og du kommer gjerne innom og viser frem etter fødselen . Vi hjelper deg med å føle deg fresh igjen i småbarns-perioden. 

Vi blir glade i kundene våre og jeg er sikker på at mange er glad i frisøren sin også .

Vi gir mye av oss selv og kan si at vi er ganske fantastiske men vi har regninger å betale vi også . 

Men lønnen vår avhenger også av deg som bruker av våre tjenester . 

Er man ikke villig til å betale for å gå til frisøren så vil dessverre frisørene dø ut til slutt . 

De fleste varer i yrket gjennomsnittlig 7 år . Mange pga slitasje og skader men den lave lønnen  gjør det enklere å gå videre til et annet yrke. 

Vi trenger frisører , og du trenger frisøren din . Håret ditt betyr mye mer for deg enn det du tror . 

Støtt oss, respekter oss og gjerne reflektèr litt over dette og kom gjerne med innspill i kommentarfeltet . #frisør #tarifflønn #norge #ubeskyttettittel #utdannelse #støttfrisørene #hår #frisørsalong #salongblogg #salonghumor #hairdresser 

171 kommentarer

Martine-mart

21.04.2015 kl.23:31

Dette visste jeg ikke . Jeg tenkte at når jeg betaler 2000 kr for striper og klipp at frisøren kan gå ut og kose seg skikkelig i helgen . Men da er det vel ikke sånn ? Er veldig fornøyd med hun ! Jeg tjener jo 160 kr timen i klesbutikk , og syns det er greit til jeg blir utdannet og kan tjene mer , stå på !

Headsupp

21.04.2015 kl.23:34

Martine: Nei dessverre så er nok de pengene du betaler noe som går til salonger. Du har jo husleie, arbeidsgiveravgift, strøm, utgifter produkter, lønn, telefon osv osv... Blir ikke mye igjen av det da . Men bra at du er fornøyd med frisøren din. Kanskje du betaler med et større smil neste gang du er der ? :)

Nicole Touch

27.01.2016 kl.23:56

Bra skrevet!

Headsupp

28.01.2016 kl.18:08

Nicole Touch: tusen takk!

makawian.blogg.no

28.01.2016 kl.00:27

Interessant innlegg om noe alle og en hver kan forstå noe av, og ikke minst, respektere :)

Headsupp

28.01.2016 kl.18:08

makawian.blogg.no: hyggelig å høre

28.01.2016 kl.00:36

Jeg har erfart at frisører er billigere på bygda. Hos min frisør så betaler jeg 40-50 kr for å klippe panneluggen, men jeg dro til nærmeste lilleby og spurte, der skulle de ha 130 kr. Og har sett gjentatte ganger at de i byer tar seg mye mer betalt enn på landsbygda. og dette er utdannede dyktige frisører som virkelig kan jobben sin og er flink. nå vet jeg ikke ang statlig støtte, men den som skulle ha 130 kr for å klippe pannehåret, var en nikitasalong. mens jeg lurer kanskje på om den jeg bruker er privat. men usikker. Men ja. det er mange yrker som blir nedpriortert og sett på som slaver nærmest. Folk setter virkelig ikke pris på alle yrkene. mange tar ting forgitt. Samme ser en i helsevesenet. de tar forgitt at alt skal være slik og slik og slik. ellers så får de dårlig behandling. Det er synd.

Økonom

28.01.2016 kl.00:45

Problemet er at sjefene deres tar seg altfor godt betalt. Se f.eks. til kjeden H2 som går med store overskudd.

Frisørene er ikke overbetalte, men prisene dere opererer med er altfor høye.

28.01.2016 kl.02:01

Jeg er frisør, og jeg har virkelig null problem med å krølle håret til ei venninne før vi skal ut. Forskjell på venninnetid og jobb. Man gjør tjenester for venner. ( Utenfor jobbtiden selvsagt. Helt enig i at det er feil å spørre om vennerabatt.)

28.01.2016 kl.02:24

Et veldig, veldig tankevekkende innlegg! :) Og jeg er super takknemlig for at vi har tilgang til veldig mange flinke frisører! Men så er det sikkert noen som har gått til en frisør, og absolutt ikke har blitt fornøyd fordi den frisøren ikke kan jobben sin? Kan jo hende forventningene er litt høyere til neste frisør. Dere har og valgt å bli frisør selv :) Folk stiller forventningene drit høyt, men har ALLTID noe å klage på!

28.01.2016 kl.03:44

Trudde dette var noe de fleste viste? Punkt nummer seks burde vertfall være noe man forstår av seg selv og ikke trenger å bli opplyst om? Jeg kjenner jeg blir litt frustrert her. Men fint at du opplyser om det da, slik at alle kan lese hvordan virkeligheten faktisk er!

I de fleste yrker der man er kreativ må/burde man ofre mye av sin fritid på promotering av seg selv og kurs på eget intiativ/kurs uten lønn. Selvfølgelig surt, men dette er noe man velger selv utfra hvor dedikert man er og hvor høyt man vil sikte. Ikke alle frisører gjør dette, samt som andre som jobber i yrker som maler, tattovør, etc. Jeg vet du skriver om frisør nå, men de fleste jeg kjenner innenfor kreative yrker får ikke betaling for kursing. Mange får tilbud å dra på gratis kurs gjennom jobb(noe du kan sette på CV din), uten å få etc timebetaling for dette. Dette er veldig vanlig.

Gjerrigknarken

28.01.2016 kl.07:54

Det er vel en del muligheter for innskrenking av utgifter? Husleie kan forhandles, billigere lokaler kan velges.... det lønner seg vel å ha flere (så mange som mulig) frisører i samme lokale. F.eks 10 istedet for 2-4... mer inntekter mot husleie, og mer deling av utstyr... Jeg har inntrykk av at det er veldig mange små frisørsalonger, som konkurrerer med hverandre. Det er kanskje ikke alle som er fullsatte hele åpningstiden?

Victoria

28.01.2016 kl.08:41

Frisør selv, å dette var VELDIG bra skrevet!!! ☺☺

Mariann

28.01.2016 kl.08:50

Enig med mange av punktene her men ikke alle har tarifflønn da.

For de som jobber på provisjon må det være gøy å tjene mer?!

Setter man seg et mål på å ta inn for eksempel 80tusen så er det ca snitt på 4000 hver dag,- det er ikke å slite seg helt ut er det vel?! 😊

Heldigvis gir ikke alle seg etter ca 7 år.

Vi er 3 som jobber sammen og alle på langt over 7 år.

Jeg er på mitt 20 år nå. Har riktignok litt vondter her og der men holder det i sjakk med behandlinger. Hatt prolaps i 15 år men det går greit. Synes mange gir opp for fort.

Er du glad i å være frisør? 😊

Virker som du prøver å vise folk hvor ille du har det?! 😊

28.01.2016 kl.09:12

Kjempe bra skrevet! Hilsen frisør fra Bergen :)

Camilla Næss

28.01.2016 kl.09:23

Så sant, så sant! Veldig bra skrevet 😉

GØRAN

28.01.2016 kl.09:28

Jeg går gjerne til flere frisører, men har ei som betyr spesielt mye. Selv legger jeg mer vekt på trivsel enn pris, og gjerne at salongen er enkel å ta seg fram i. En av salongene her i byen tar ca. 500 kr. for en hodebunnsmassasje, som er høyere enn prisen for en rygg/nakke massasje på den hud og spa salongen jeg bruker. Dette gjør at jeg ikke bruker den salongen så mye. Så pris er ikke det viktigste, men det betyr litt.

Christine Marie

28.01.2016 kl.09:51

#word, amen og halleluja! Spess det at alle bare "klipp meg a..!" "Ja mann, betal meg a..!"

- Frisørlærling

28.01.2016 kl.09:51

Bytt jobb hvis det er så ille

Headsupp

28.01.2016 kl.17:52

Anonym: Frisører er frisører fordi de elsker jobben sin, men enkelte kunder forstår ikke hvorfor vi tar betalt for det .

MadCat

28.01.2016 kl.10:12

Jeg hadde en amerikansk kompis for mange år siden.

Han fortalte meg dette da jeg var 16 år gammel.

"Always tip your hairdresser! 15%- 20%" sa han.

Og siden den gang har jeg gjort det. Alltid. Når jeg ordner håret i salong.

Forrige gang jeg farget/ glansvasket håret, så tipset jeg 200 kr til frisøren.

Fargen betalt jeg ca 1000- 1200 kr for, tror jeg.

Forsikre deg ALLTID om at frisøren skjønner at tipsen er til de personlig!

Ikke til kassa :-)

Baxter

28.01.2016 kl.10:14

Husk dette innlegget neste gan du ber om datahjelp. Også vi IT mennesker liker ikke jobbe gratis på vår fritid. Men der har dere nok syndet mange av dere frisører

Mia

28.01.2016 kl.10:14

Jeg er glad i Bibi, frisøren min! 😊🌹

Headsupp

28.01.2016 kl.17:50

Mia: å så koselig <3

hmø

28.01.2016 kl.10:53

Ser at dette kun gjelder damefrisører.

Headsupp

28.01.2016 kl.17:49

hmø: ikke nødvendigvis

Remi

28.01.2016 kl.10:53

Dette er greit nok. Men forskjell i pris ut fra kjønn kan godt opphøre. Det bør vel heller være lengden på håret som avgjør? Altså om en korthåret jente kommer inn og skal ha samme klipp som en korthåret gutt, bør de ikke da betale det samme?

Headsupp

28.01.2016 kl.17:49

Remi: Er vanlig å ta cirka 1000-1200 kr timen for klipp . stuss 30 min på dame og klipp 30 minutter på mann har vært samme pris. Mer klipping føning og mer dill = lengre tid derfor dyrere

U

28.01.2016 kl.11:05

Håper du vil bidra med en underskrift, det vil bety alt for denne 10 år gamle gutten. La oss begynne å bry oss med hjertene og la det manifeste seg gjennom små gjerninger.

http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=5254

Ingrid

28.01.2016 kl.11:23

Jeg husker fortsatt samtalen med frisøren som fikset håret mitt på bryllupsdagen. Hun roet meg ned med å le høyt av vennene sine som aldri burde ha giftet seg, håpløse ungkarer, og perfeksjonistiske bruder.

Eller den frisøren som faktisk tok meg alvorlig da jeg ba henne klippe av nesten alt håret mitt. "Skal vi gjøre det litt gøy?" spurte hun, fletta håret og rakte meg en halv meter lang flette etterpå.

Jeg pleier å være fornøyd med sveisen, men 600 kr for 7 minutter i stolen? Noen burde lansere "kort hår"-pris og "langt hår"-pris, for det føles ikke rettferdig at jeg betaler ut fra kjønn i stedet for hvor lang tid klippen tar.

Headsupp

28.01.2016 kl.17:47

Ingrid: Er vanlig å ta ca 1200 kr timen i en vanlig frisørsalong så kanskje 600 for 7 minutter var litt mye ja. Kan heller ikke tro at klippen var så fantastisk etter så kort tid .

lixil

28.01.2016 kl.11:35

Veldig fint at folk blir oppmerksomme på at prisen ikke går direkte til frisør. Men sånn er det i alle andre jobber også. Man har leie av lokale, pensjon, arbeidsgiveravgift, forsikringer, profitt til sjefen osvosv som trekkes før man sitter igjen med lønnen.

Jeg mener også man skal være forsiktig med å be venner om å "jobbe gratis" for dem. Samtidig bruker jeg MYE av min fritid på å hjelpe vennene mine med juridiske spørsmål (som er min jobb) når de skal forhandle med sjefen, kjøpe leilighet, har problemer med håndtverkere eller lignende. Og jeg gjør det så klart gratis, fordi jeg er glad i de. Om min frisørvenninne da krøller håret mitt før en fest syns jeg ikke det er å utnytte henne. Vi hjelper hverandre, fordi vi bryr oss om hverandre. Men det må så klart gå begge veier ;)

Headsupp

28.01.2016 kl.17:45

lixil: Om det går begge veier så synes jeg å bytte tjenester er helt greit . Men om du må ta med saksen hver gang du skal på kaffe-besøk til en venninne kan det fort bli utnytting . Da er det greit å være klar på at man vil ha noe igjen for det sånn at man ikke blir utnyttet gang på gang . Rådgiving med hår og tips , spørsmål synes jeg ikke er stress i det hele tatt men å utføre behandlingene fysisk på fritiden kan bli litt over the top .

28.01.2016 kl.11:45

kjenner ganske mange frisører som elsker å fikse andres hår på lørdagskvelder, og har også fått "vennerbatt" veldig ofte.. har til og med ei venninne som klipper meg gratis ca en gang i mnd, hjemme til seg selv:-) så det varrierer vell fra "frisør til frisør" på hva de egentli gidder?

nokså enig

28.01.2016 kl.12:05

Hei

Jeg er enig med deg når det gjelder respekt for andres yrker og har forståelse for høye frisørpriser. Men synes ikke 146 kr for 4 år utdannelse er dårlig. Hvis jeg regner med videregående skole som utdannelse (slik som du gjør) har jeg 13 års utdannelse og 230 kr timen. Dersom du da deler timelønn på antall år er det du som vinner. Og dersom vi ikke skulle dele erfaringer, kunnskap og tips fra jobbene våre når vi er sosiale hadde det blitt litt kjedelig å være rundt hverandre.

Mats

28.01.2016 kl.12:06

Hei. Skjønner hvor du kommer ifra , men 1 punktet ditt er jo selvmotsigende i forhold til det du skriver om at det dere tjener ikke går i egen lomme.. Du skriver at det er samme som at du kommer å sier til sjefen min å sier jeg tjener for mye i forhold til jobben jeg gjør. Poenget er jo at absolutt ikke!! Om man tar frisøren tar 700 kr for en herreklipp så er det jo helt uvesentlig å hevde det du skriver fordi det er kjeden / salongen sin pris på herreklipp. Det er jo ikke frisøren som er dyr , det er salongen som er dyr . Om Ola Normann klipper seg på h2 til Siri Eller olines til kim så handler det jo om hva kunden selv syns er dyrt . Virker som det er personlig når du skriver det. Men just sayin : usaklig å skrive at det er det samme . Er absolutt ikke det samme

Headsupp

28.01.2016 kl.17:40

Mats: Poenget var at det er akkurat det samme som om noen hadde gjort det utenom at det ikke stemmer med virkeligheten . Altfor mange tror at pengene går rett til frisøren .Det er salongen som får pengene minus til å betale frisørene, husleien, lønn, arbeidsavgift ,døtid +++

Line

28.01.2016 kl.12:14

Hei, må bare si at alle kommenterer alle andre sin lønn. Jeg har 5år utdannelse og alle mener vi blir overbetalt når vi er ferdige. Mest populært er det jo å "ta" folk som jobber i olje, for de har jo alt for mye lønn og fri? Forståsegpåere skal alltid lage sur stemning, men dere som har kundebehandling som en del av jobben får sikkert høre det oftere. Det er bare å stå rak i ryggen og gjøre en super jobb. Stå på! :)

Randi Annette

28.01.2016 kl.12:14

Er selv frisør og jeg er stolt av yrket mitt. Det er synd at vi ikke får slik vi fortjener med tanke på lønn og ikke minst status.

Headsupp

28.01.2016 kl.14:36

Randi Annette: Derfor viktig å få dette ut ;)

Mann, 27

28.01.2016 kl.13:05

Mann 27 her, over gjennittlig opptatt av utseende.

Sorry! Kjøper ikkke noe av dette. Har intil nylig klippet meg hos kjent frisørsalong til rundt 1 000,- for en time. Betaler for en time, går som regel hjem etter 45. Av disse 45 minuttene er garantert halvparten "waste" i form av henting av kaffe, vask (kan gjøre det selv), ta telefonen da en annen kunde ringer, hjelpe lærlingen ved siden av, unødvendige diskusjoner, etc.

Klippet meg nylig hos Cutters. Nytt konsept som tar 299,- og bruker 15 min. Har aldri vært mer fornøyd! Frisøren kunne skilte med opplæring i svært anerkjent salong og fortalte mye om hvordan det er vanlig i frisørbransjen og kaste bort tid for å kunne ta en høyere pris. Til min store glede tjener denne frisøren antakelig mye bedre enn på en "vanlig" salong.

Headsupp

28.01.2016 kl.14:36

Mann, 27: Cutters er sikkert kjempebra for deg, men en frisør vi aldri holde ut lenge under så stressende forhold.

Kathrin

28.01.2016 kl.13:16

Veldig uenig i punkt 8. Jeg skjønner at du prøver å referere til slike "utenlandske frisørsalonger", og jeg synes det er utrolig lavmål at du skal dra frem utdaterte små rasistiske oppfatninger for å støtte om holdepunktene dine.

Jeg kjenner veldig mange som eier slike frisørsalonger, og grunnen til at de kan ta så lave priser er fordi de kjører på kvantitet. Det betyr mye rimeligere utstyr, enkelt utseende på salong og ingen fancy tilleggstjenester. Bare det nødvendige og lavt servicenivå, og derfor kan de ta lavere priser. Jeg jobber i Nav og det gis ikke stønader for å starte opp hverken frisørsalonger eller kebabsjapper. Det er faktisk snakk om mennesker som har jobbet hardt i mange år og spart opp nok egenkapital.

Headsupp

28.01.2016 kl.15:09

Kathrin: 8. Mange tror at vi kan egentlig ta 200 kr for en klipp fordi at mange andre salonger kan det . Sannheten er at disse salongene har fått statlig støtte for å åpne en bedrift og velger enten å åpne pizzasjappe eller frisørsalong . Dette er en ordning der de kan "tjene" pengene sine selv på en annen måte enn å være hjemme og motta støtte fra Nav . Bedre for Nav , kjipt for de som faktisk er utdannede frisører. ... har ikke nevnt ordet utlending men dette stemmer vel siden du visste dette med en gang ;)

NN

28.01.2016 kl.13:16

13 euro i Spania, 550 kroner (60 euro) i Norge for en herreklipp som tar 20 min...

Petter

28.01.2016 kl.13:27

En del svada her også.

Når dem tar 2000 for noe som tar en time. Så sef er det penger i det. Problemet er at det ikke er dem som gjør jobben som tjener penger. Slik det er i alt.

Hvis denne bransjen hadde vært så elendig som frisører ofte skal ha det til, inkl artikkelforfatteren her. Så hadde det absolutt ikke vært så mange frisører!

Headsupp

28.01.2016 kl.14:32

Petter: mange frisører ja men de jobber sjeldent i mange år ;) med mindre de har en mann med god lønn

Megleren

28.01.2016 kl.13:44

Slutt å syt, jeg jobber som megler og det er rent provisjonbasert yrke. Jeg bruker 40% av fritiden min på å markedsføre meg selv. Jeg kan tjene alt fra 0 kr til 100 000 kr hver måned, det spørs hvor mye jeg gidder å gi av meg selv. Jeg trekker en linje mellom frisør og megling ved at det er provisjon hos begge og man jobber det man ønsker å tjene. Jeg tar vennepris når jeg selger bolig, jeg tar en kjapp verdivurdering på fest. Ikke noe stress, dem blir din framtidige kunder mest sannsynlig.

Headsupp

28.01.2016 kl.14:32

Megleren: Vi har aldri muligheten til å tjene 100.000 på 1 mnd om vi så prøver og om vi så hadde det kunne jeg vurdert vennepris og en liten kikk på håret under en fest . Men nå er det dessverre sånn at vi tjener mellom 230.000 og 280.000 i året og da vil vi ha fri når vi har fri ;)

Janik

28.01.2016 kl.14:21

Helt enig i at dere skal få respekt for jobben dere gjør, men da må dere også vise respekt for andre yrkesgrupper. Å si at frisører er psykologer er bare tull.

Headsupp

28.01.2016 kl.14:30

Janik: vi er som psykologer der vi lytter på andre menneskers problemer men kan selvfølgelig kalle oss rådgivere for å unngå problemer ;)

Thomas

28.01.2016 kl.14:23

Du snakker om å bruke tiden på lakrispiper. Hva med de som brukte tiden på å FJERNE de fra butikkhyllene? Hvorfor gjorde ikke disse noe med det du nevner?

Headsupp

28.01.2016 kl.14:27

Thomas: Jeg snakker om å bruke tiden på å gjøre tittelen frisør beskyttet ISTEDET for å bruke tiden på lakrispiper !

Sexpress

28.01.2016 kl.14:24

Sku fått en blowjobb under selve klippen.

Headsupp

28.01.2016 kl.14:26

Sexpress: Dette er dessverre ikke en tjeneste frisørsalonger tilbyr. Jeg foreslår at nestegang du er hos en prostituert vil spørre henne om en hårklipp samtidig

Martine

28.01.2016 kl.15:14

Mye bra i innlegget :)

Men jeg er helt uenig med den som skriver at man skal tipse frisøren. Sånt er vanlig i USA og en del andre land, ikke i Norge. Grunnen til at det er dumt å tipse er at det er vanskelig nok for både frisører og andre i serviceyrker å forhandle om lønn. I økonomier der det antas at frisøren, servitøren el. får tips etter service som en del av lønna, har vedkommende dårligere forutsetninger for lønnsforhandlinger. Ikke la oss gå dit. Jeg vil ikke at frisøren eller servitøren skal måtte danse etter min pipe for å please meg og på den måten klare å betale husleia. Jeg vil handle i butikker, serveres av og klippes av folk som får en lønn de kan leve av. Og på deltidsjobben min i kafé vil jeg helst ikke få tips, og er gjerne heller med i en sterk fagforening.

Anonym

28.01.2016 kl.16:13

Bra skrevet mye av det her, bare litt uenig i punkt 4,, jenter som fikser på håret til hverandre før fest osv er vel helt vanlig, hvorfor skulle det vere noe mer big deal om en frisør gjør det for en venninne ?

Headsupp

28.01.2016 kl.16:21

Anonym: Det er veldig vanlig ja, men det har skjedd flere ganger der folk ber om hjelp til å krølle håret og da har jeg sagt til de at jeg kan vise så kan de kan gjøre det på hverandre ;) Vi gjør det jo hver eneste dag på jobb . Har ingen problem med å lære vekk et triks eller to ;) Ender ofte opp med at frisøren er den som ser kjipest ut på håret på en fest

Bjørnar hakkebakk

28.01.2016 kl.16:59

Dette var interessant å lese! Bra skrevet! Stå på:-)

Headsupp

28.01.2016 kl.17:35

Bjørnar hakkebakk: Tusen takk :D

Kåre

28.01.2016 kl.17:23

Og prisdumping er på vei i alle bransjer pga arbeidsinnvandring. Det startet vel først i tømmer/murer/malingsbransjen, og nå er det snart ingen yrker som ikke blir berørt. Innrømmer selv at jeg klipper meg hos en billigkjede (utlendinger) i Stavanger til kr 250, i stedet for å betale nesten det dobbelte. De er flinke, og jeg må klippe håret minst en gang i måneden så det blir en del å spare i løpet av et år. Dette er selvsagt en utvikling som ingen av oss liker, men det kommer mer og mer. Så til de som skal ta en lang utdannelse, vurder om det er noe du kan leve av når en tid kommer..........

Headsupp

28.01.2016 kl.17:35

Kåre: Ja der ser du, er lett for å gjøre det selvom man vet hvor skadelig det er . Nå var det lite opplyst om dette da jeg valgte utdanning . En tid uten facebook var en tid i uvitenhet . Men har hatt det kjekt som frisør i mange år og angrer ikke på det :)

Sol Skipnes

28.01.2016 kl.17:52

Jeg skjønte ikke hva du mente med punkt 8 i det hele tatt.

Ellers kan jeg ikke fatte og begripe at noen tror det de betaler går direkte til friøsren. Eller at man klager på summen til frisøren. Kunne jeg aldri gjort. Derimot sier jeg i fra hvis jeg ikke er fornøyd med klippen og så kommer jeg aldri tilbake.

En ting er å spørre en og annen gang om hjelp til enkelt håroppsett. Kjenner flere som hjelper til med det. Men å spørre gang etter gang, eller spørre om vennerabatt er nå litt rart.

Ellers, punkt 7. Hvis vi skal beskytte tittelen frisør, hva med alle som er PT, fotografer og journalister. Dette er heller ikke beskyttede titler, og folk tar flere års utdannelser for dette også. Man kan faktisk ikke beskytte alle yrkesgrupper

Headsupp

28.01.2016 kl.17:54

Sol Skipnes: Kanskje rart men mange tror det ja . Kanskje ikke beskytte tittelen men det burde vært stilt krav til et fagbrev i det minste om man vil åpne salong . Her kan jo hvem som helst gjøre det . I tyskland må man ha mesterbrevet for å starte egen salong .

Asgeir Johansen

28.01.2016 kl.18:00

Frisørene gjør en utmerket jobb, og de gjør absolutt en verdifull jobb for unge og gamle som vil style seg litt, og samtidig snakke om tanker de bær på.

For øvrig er en salong til salgs i Tromsø. Motiv Salong. En veldreven god salong med stor kundeportefølje. Her tjener man godt😊 Billig å kjøpe, billige lokaler. Alt ligger til rette for unge og/eller erfarne frisører. Selges med masse utstyr og produkter. Ta kontakt med motivsalong@gmail.com eller 48070890

Headsupp

28.01.2016 kl.18:04

Asgeir Johansen: takk hyggelig å høre :D

Langtfraskjønnhetsfokusert

28.01.2016 kl.18:08

Frisører er vel og bra, men det er skrekkelig kjedelig. Det blir for min del omtrent som å gå til legen eller tannlegen. Gjør det ikke hvis jeg ikke må. Ender opp med selvfarging og selvklipping, og har fått mer positiv feedback på det, enn når jeg har vært hos frisøren.... Hva det koster er av langt mindre betydning. Jeg har rett og slett ikke igjen noe for å gå dit, annet en følelsen av bortkastet tid.... Men noen nyter å sitte 3-4t hos frisøren, og da får de gjøre det. Jeg har også gjort det, men gjør det ikke igjen.

Headsupp

28.01.2016 kl.18:09

Langtfraskjønnhetsfokusert: alle er forskjellige :)

Frank

28.01.2016 kl.18:16

Dette gjelder også håndtverkere.Svigerinnen min HATER å klippe familien gratis,men forventer at jeg jobber gratis på huset hennes..:) go figure..:)

Headsupp

28.01.2016 kl.18:20

Frank: Den er urettferdig ;) Må gi henne klar beskjed !

Magnus

28.01.2016 kl.18:23

Stor respekt til frisørene!

Headsupp

28.01.2016 kl.19:53

Magnus: <3

Psykologen

28.01.2016 kl.19:17

Hater når vennene mine spør meg om råd eller vil prate om problemene sine med meg. Blir AKKURAT som å be en vaskehjelp til å vaske dassen din på fritiden......

Headsupp

28.01.2016 kl.19:50

Psykologen: vet ikke helt der, å snakke om striper i håret er ikke akkurat det samme som å pakke de inn i folie i 2 timer

Leila

28.01.2016 kl.19:42

Også enig i at du kan markedsføre deg høyere med bedre innstilling og entusiasme. Jeg har opplevd sure oppgitte frisører utenom arbeidstid som jeg heller vil unngå når de heller kunne tjent noen ekstra slant med litt "vennerabatt" første gangen.

Linn Helena Gunnerud

28.01.2016 kl.19:43

Er enig i mye av dette. Frisører tjener altfor lite, iforhold til presset de har på seg og for den innsatsen de faktisk gjør. Veldig synd;/ Det er et sykt krevende yrke. Glad for at jeg la dette på hylla og valgte å gå en annen vei ☺

jkm green

28.01.2016 kl.20:22

dummeste æ har lest

Hanne Lunde

28.01.2016 kl.20:23

1 . Når du sier at klippen koster altfor mye, så er det akkurat som om jeg går på din arbeidsplass og sier til din sjef at han over-betaler deg og burde funnet en som kan gjøre samme jobb for lavere lønn

Kommentar: Nei, dette er ikke det samme. Å klippe noen er en tjeneste som bli gjort. Å sette en verdi på denne tjenesten som blir gjort for x antall personer per dag, er noe helt annet enn å sette en verdi på noen som kontinuterlig gjør en annen jobb som f.eks regnskaps analytikere eller butikkpersonalet. Dette er folk som kontinuterlig har noe å gjøre, som har en jevn strøm av oppgaver. Frisører klipper/farger/noe annet med håret, ferdig, gjør rent rundt klippestasjonen og neste kunde. Jo flere kunder= mere penger=flere tjenester som må tillbys. Andre ansatte må tillby en stk stor X tjeneste for en jevn X lønn.

Ikke det samme.

2. Vi har 4-årig utdannelse og tarifflønnen for ferdig utdannede frisører er på 146 kr i timen og maks tariff er 162 kr. Provisjonsgrensen er skyhøy og man må virkelig jobbe rævva av seg for å øke lønnen en tier eller to .Gjerne bruke sin egen fritid på å markedsføre seg selv.

Kommentar: Dette synes jeg er for lite dersom det faktisk er arbeid 8 timer per dag (evt mindre om en er deltidsarbeider). Men jeg ser svært ofte frisører som sitter på rumpa inne i salongen og leser sladreblader mens de drikker kaffi og prater shit. Misforstå meg rett, å prate shit er kjekt og av å til nødvendig, men ikke halve dagen. De sitter på rumpa når jeg går forbi kl 10:00, og de sitter på samme plass kl 1300. Da er det en chill arbeidsdag, og jeg mistenker at det er mer enn èn slik dag i uka.

3. Om du ber om venne-rabatt hos frisøren er det akkurat som om jeg spør deg om å få litt av lønna . Hadde vært litt rart sant ?

Kommentar: Nei egenltig ikke. Jeg lar yter av mine kunnskaper som PT og kostholdsveileder gratis. Jeg lar også vennene mine sitte på med meg til treningssenteret men de betaler ikke bensinpenger, kun for å trene på senteret. Jeg fyller tanken hos han ene som jobber på bensinstasjon, der får jeg ekstra rabatt. Hos venninna som driver med pedikyr, får jeg vennerabatt. Vi gir hverandre rabatter slik at alle går litt mindre i minus i en dyr hverdag. Ingenting galt med det.

4. Ber du en frisør om å krølle håret ditt på badet på en fest en lørdagskveld er akkurat det samme som å spørre en venn som jobber med renhold om å skure doen din ?

Kommentar: Om venninna mi faktisk er venninna mi og jeg trenger hjelp me håret så SELVSAGT spør jeg henne. Hun har en skills som jeg ikke har og jeg ber henne om å hjelpe meg til å føle meg bedre. Dassen klarer alle (les ALLE!!!!) å vaske selv. Dette trenger man ingen spessielle skils for å skjønne. Og om venninna mi liker jobben sin har jeg ingen problemer med å spørre. Verste hun kan si er nei.

5. Jobbrelaterte kurs må som regel tas på fritiden uten betaling pga egen interesse selvom dette er til fordel for salongen.

Kommentar: Dette er kjipt for dere. Virkelig. Skjønner at dette er til frustrasjon, men skjønner også at salongen ikke kan videreutdanne alle og enhver med full betaling. Jeg tar også kus uten betaling fra treningssenteret. Fordi det er av egen interesse å lære disse tingene. JEG ønsker å ta disse kursene, og det er ingen tvang.

Hanne Lunde

28.01.2016 kl.20:23

6. Det beløpet du betaler i kassen går ikke direkte inn på min lønnskonto .

Kommentar: Så hvorfor så frustrert når vennene dine ber om venne rabatt eller folk klager over at klippen er dyr? Er ikke verre enn å opplyse om evt studentrabatter eller at det ikke finnes rabatter.

Selvsagt går ikke beløpet inn til din konto, de klærna jeg kjøper på cubus går ikke inn på kassedama sin lønnskonto. Folk er ikke dumme heller.

7. Frisør er ingen beskyttet tittel . Hvem som helst kan kalle seg frisør, men det skal mer til enn en saks i hånden og en hårklipper for å gjøre en til en frisør . Dette kan politikerne enkelt gjøre noe med men velger heller å bruke tid og krefter på å få lakris-pipene tilbake i butikkene .

Kommentar: Alle titler kan ikke beskyttes. Frisør er ikke en tittel som er så farlig om "misbrukes", selv om resultatet kan være dumt i en måneds tid. Å kalle seg frisør er å kort og enkelt fortelle omverden at en har skills med hår og vet hva man gjør dersom man prøver å få til et spesielt resultat. Man kan ikke si det samme om f.eks politi. Politi har tilgang på våpen. Politi håndterer farlige situasjoner og har myndigheten til å gripe inn mot urett. Misbruker man politi tittelen vil en ha en troverdighet man ikke er verdig, og konsekvensene kan være fatale.

Frisør trenger ikke å være en beskyttet tittel. Jeg vil heller ha lakrispipene tilbake.

8. Mange tror at vi kan egentlig ta 200 kr for en klipp fordi at mange andre salonger kan det . Sannheten er at disse salongene har fått statlig støtte for å åpne en bedrift og velger enten å åpne pizzasjappe eller frisørsalong . Dette er en ordning der de kan "tjene" pengene sine selv på en annen måte enn å være hjemme og motta støtte fra Nav . Bedre for Nav , kjipt for de som faktisk er utdannede frisører.

Kommentar: Alle trenger å leve av noe. Dette går dessverre utover dere frisører som tar utdannelse for å kunne prestere bra. Dette er trist, selv om det ikke er en menneskerett å være eneste frisør i byen. Dere må utkonkurrere dem i service, plassering av salong, resultat, tillbud, målgruppe og priser. Deres valg hvordan dere vil kjempe og "ta tilbake" hva som er "deres".

9. Frisører er utsatt for høyt press hele dagen, både fra salongen, salg og kundens forventninger . Vårt mål er å yte så godt vi kan og har mange kunder på listen per dag .

Kommentar: Mange kunder blir fort kvantitet fremfor kvalitet. Ellers er jeg helt enig med hva dette punktet sier. Jeg har som regel en god opplevelse, så dere innfrir de fleste forventninger. Men som sagt, forventningene står til prisen det koster for tjenesten. Intet mer.

10. Frisør-yrket er et spennende yrke med mange muligheter. Og man kan virkelig utfolde seg på dette område.

Kommentar: Glad for at du ser mulighetene og jeg håper virkelig at du griper fatt på alt du kan komme over!

Til sist:

Har respekt for arbeidet dere frisører gjør, men dere er ikke en egen rase som trenger pute beskyttelse. Egentlig mener jeg at dere trenger mer konkurranse, eller senke priser. Folket bestemmer.

Jeg er ikke frisør, og krever egentlig ikke så mye. Så jeg klipper meg selv og er alltid fornøyd med resultatet. Helt gratis. God stemning :)

Studenten

28.01.2016 kl.20:43

Enig i mye av det du skriver. MEN hvordan i alle dager kan prisene være så forskjellige fra hvor i landet du klipper deg? Bodde mange år i stavanger og betalte mellom 1500-1800,- når jeg var hos frisøren (klipp og folie-striping) i oslo skal frisøren ha 2500,- for samme jobben. For min del betaler jeg gjerne ekstra for å få noe jeg er fornøyd med, men synes mange frisører/frisørsalonger tar seg litt vell godt betalt.

Jobber i butikk for 152kr/t, vi priser ikke varene våre noe høyere selv om husleia øker, vi priser faktisk ikke varene våre i det hele tatt ut i fra noen av disse faktorene som du nevner. Da mener jeg at frisører heller ikke burde tatt seg betalt for dette.

Ser man vekk i fra dette er frisør yrket absolutt noen som burde blitt vernet og hatt høyere status.

Headsupp

28.01.2016 kl.20:50

Studenten: husleien er betraktelig høyere i byene enn på bygda ;)

Villskovslimb

28.01.2016 kl.20:53

Frisøren i byen her koster 200 kr. De fleste jeg kjenner går dit da å bruke mer enn dette på en klipp er insane.

Å selvfølgelig hjelper jeg vennene mine dersom de spør om noe ang mitt yrke.

28.01.2016 kl.21:14

Dette er faktisk det dummeste jeg noen gang har lest. De fleste av de punktene her gjelder jo de fleste andre yrker også! Dere er ikke guder og dere har valgt å bli frisører helt selv, en barne og ungdoms arbeider har også 250.000 ca i året og gjør en langt viktigere jobb enn en frisør!

Headsupp

28.01.2016 kl.21:26

Anonym: ja dette gjelder også elektrikere, bakere , prostituerte og bilmekanikere også ! Jeg skrev om frisører siden jeg er frisør selv . Om du vil blogge om ditt eget yrke ; værsågod ;)

Anita

28.01.2016 kl.22:46

Intr lesing!

Men seriøst, hvorfor surve over elendig tarifflønn og skyhøy provisjon? Gjør noe med det, organiser dere og få til bedre arbeidsforhold! Slutt å sitte på rævva på bakrommet og dill med telefonen så fort kunden sitter med folie i håret!

Frisørbransjen har like dårlig rykte på seg som utelivsbransjen, ufattelig mye useriøse eiere!

Mann 27

28.01.2016 kl.22:48

Takk for svar! Cutters er allerede ut utprøvd konsept i utlandet, så man vet at frisørene klarer dette. Det er en helt grunnløs påstand at frisøren går på veggen. Spiller uansett ingen rolle hva fu og jeg sier, fasiten får vi se selv om litt. Dette er som Uber, kommer til å revolusjonere bransjen. Vanlig frisør er som å fly på Business class: Man får kaffe, avis og snacks, men betaler overpris.

Headsupp

28.01.2016 kl.23:24

Mann 27: alle er heldigvis forskjellige på alle områder ;) en kreativ frisør vil nok begynne å kjede seg , en fabrikkarbeider vil kunne like dette og jobbe med dette mange år :)

28.01.2016 kl.23:25

Har vært frisør i 31 år og trives veldig godt i jobben min . Lønna mi er 140 kr t , men jeg har en veldig god privisjonsordning som gjør at timelønna blir ca 200 .Da er 1/3 av lønna mi provisjon .fungerer bra .Er opptatt av å gjøre en god jobb og ikke minst opptatt av at kundene skal ha det fint , det er jo det vi lever av .

Klipper ikke hjemme , fri er fri , og det respekterer vennene mine .

Å tilby seg en sjelden gang er greitt .

Ellers liker jeg å tro at den pakken vi som frisører gir i form av servise gir kunden en god opplevelse .

Vi blir glade i kundene våre , vi får være med på mange bølgedaler , glede og sorger , vi trøster og gir oppmuntrende råd .

Får driks av enkelte kunder , men har også opplevd å få alt fra nybakt brød , vin ,strikka sokka til egg .:-)

Et irritasjons moment er frisører som selger seg billig , hvor blir det av respekten for faget når en klipp koster 250 .?

Det blir sagt lengre oppe at en frisørlønn ikke nødvendigvis er så dårlig siden de bare 4 års utdannelse , men flere har 3 år med studiespesialisering bak seg . Absolutt en fordel siden mange slutter i yrket etter kort tid og må omskolere seg .

Syns hovedinnlegget var bra skrevet med en snert av ironi :-)-Såpass må vel folk tåle :-)

Headsupp

28.01.2016 kl.23:29

Anonym: høres ut som du har det fint på jobb, kanskje du jobber i en salong uten mange salonger i nærheten og ? !;) ja er en liten snert av ironi her men fins mange hårsåre mennesker her som ikke forstår sånt ;)

28.01.2016 kl.23:39

Interessant blogginnlegg, men synes ærlig talt at nummer fire var helt på jordet! Ble litt provosert rett og slett. Min mor er lege og når venner etc. trenger råd eller hjelp fra en lege så hjelper hun med glede. Å vaske et toalett er noe alle kan, derfor spør man ikke om en venn kan gjøre dette for en bare fordi hun/han er rengjører. Å krølle hår er derimot noe en frisør helt klart er bedre enn de fleste på, derfor er det jo helt naturlig at en venn spørr om du kunne hjulpet henne med det?

Synes faktisk at sammenligningen din var barnslig og ugjennomtenkt. Man trenger ikke ta penger for ALT.

28.01.2016 kl.23:55

Har vært frisør i 31 år og trives veldig godt i jobben min . Lønna mi er 140 kr t , men jeg har en veldig god privisjonsordning som gjør at timelønna blir ca 200 .Da er 1/3 av lønna mi provisjon .fungerer bra .Er opptatt av å gjøre en god jobb og ikke minst opptatt av at kundene skal ha det fint , det er jo det vi lever av .

Klipper ikke hjemme , fri er fri , og det respekterer vennene mine .

Å tilby seg en sjelden gang er greitt .

Ellers liker jeg å tro at den pakken vi som frisører gir i form av servise gir kunden en god opplevelse .

Vi blir glade i kundene våre , vi får være med på mange bølgedaler , glede og sorger , vi trøster og gir oppmuntrende råd .

Får driks av enkelte kunder , men har også opplevd å få alt fra nybakt brød , vin ,strikka sokka til egg .:-)

Et irritasjons moment er frisører som selger seg billig , hvor blir det av respekten for faget når en klipp koster 250 .?

Det blir sagt lengre oppe at en frisørlønn ikke nødvendigvis er så dårlig siden de bare 4 års utdannelse , men flere har 3 år med studiespesialisering bak seg . Absolutt en fordel siden mange slutter i yrket etter kort tid og må omskolere seg .

Syns hovedinnlegget var bra skrevet med en snert av ironi :-)-Såpass må vel folk ! :-)

Frida

29.01.2016 kl.00:28

"Vi er rådgivere, terapeuter og psykologer"... Vel, dette er jo faktisk beskytta yrkestitlar, så det vert feil å påstå.

Bartender

29.01.2016 kl.05:02

Vernet tittel, psykolog, frisør, rådgiver, anstand, jeg regner med du vil ha pave inn i det bildet der i tillegg? Seriøst.. du utdannet deg som frisør (typ to år skole + to år lærlingetid?) da må du faktisk leve med det valget du tok. Dersom du vil ha mer lønn burde du kanskje gått for en annen utdanning, eller eventuelt bare forsøkt og jobbe deg opp i en annen bransje?

og begynne med og selverklære deg som psykolog og rådgiver blir bare dumt, da du ikke har de 7!(?) årene med utdanning som det krever. på lik linje med det at jeg "bare" er en bartender (herregud, jeg er jo også psykolog, rådgiver, økonomisk veileder og seksuell wingman) er dette et valg jeg har tatt. jeg kommer nok aldri til og tjene mer enn et par-tre hundre tusen i året, men det er et valg jeg har tatt.. ville jeg tjent mer cash burde jeg kanskje bare pressa meg gjennom økonomi-utdanninga. ikke legg skylda på folket og ikke legg skylda på staten. dette var ditt valg, og vil du endre på det, så gjør noe med det! (noe annet enn å bitche om at folk ikke respekterer deg nok) vi er servicefolk, og da må vi faktisk bare bite i oss at det er det folk forventer.

mvh

den bartenderen som nekter og invitere kompisen hjem på en øl fordi da utnytter han meg som bartender og kamerat

Sofi

29.01.2016 kl.07:44

Punkt 6 strida totalt imot 1 og tre. Frisør e ALt for dyrt. Betalte 800kr for å få håret klippet RETT av. Dette tok 40 sekunder. Ja jeg telte. Samme dag som jeg farget bunnfarge og stripet ettervekst. Totalbeløp: 4200kr

Jeg var frisør selv for 5 år siden.

Irritert

29.01.2016 kl.09:18

Til Sofi

Jeg er x-frisør, jobbet i over 10 år. Kan derfor med hånden på hjertet si at du har nok ALDRI VÆRT FRISØR!

Til Sofi

29.01.2016 kl.09:33

Jeg har jobbet som frisør i over 10år, kan med hånden på hjertet si at du kan ikke ha VÆRT FRISØR Sofi !

Ina

29.01.2016 kl.10:32

Mange yrkesgrupper har det på denne måten. Lav tariff, krevende jobbsituasjon, og vanskelige konkurransevilkår. Likevel er vi hyggelige og hjelper forlk rundt oss med et smil når de spør oss om gratistjenester.

? Klart jeg kan hjelpe deg, og til og med skaffe materialer til kostpris!

Jeg har også til gode å møte en frisør som ikke er uenig med meg om hvordan jeg ser ut på hodet. Er visst ikke stuerent å ha langt, ubehandlet hår. Jeg værer når det klør i kreative klippefingre, så jeg holder meg langt unna. Særlig når det skal koste mer enn 200,- å bruke fem minutter på å klippe håret mitt rett av nederst på drop-in time.

Anita

29.01.2016 kl.10:32

Hovedinnlegget er veldig godt skrevet. Jeg har brukt samme frisør i mange år og er kjempefornøyd, ho er verdens beste og jeg håper ho skal jobbe i mange, mange år enda. Om det er dyrt å gå til frisøren?? Jeg trur ikke det, det er mange "hull" pengene skal gå til i en frisørsalong. For mitt vedkommende, ser jeg på det som en time eller to som ren egenpleie - jeg kan bare sitte og slappe av og storkose meg - mens jeg blir stella med. Ære være de flotte frisører jeg har vært borti i salongen jeg går til, de har i alle fall ikke late dager,.... Men, de er like blide og fornøyde. Stå ¨på og takk for at dere frisører er til. :)

Headsupp

29.01.2016 kl.10:45

Anita: <3

Elise R

29.01.2016 kl.11:06

Det er ganske skremmende at snittiden i yrket er syv år. Tviler på at tallet er like lavt for andre yrkesfagutdanninger som elektriker, kokk og rørlegger. Jeg er ikke veldig ofte hos frisøren, men når jeg er der betaler jeg med et smil. :)

Sukhi

29.01.2016 kl.13:24

Dette var et morsomt innlegg å lese! Gir et litt annet innblikk i hverdagen til frisører! Jeg skal iallefall betale med et smil neste gang jeg er hos frisøren :-)

Headsupp

29.01.2016 kl.13:26

Sukhi: Tusen takk, utrolig hyggelig å høre :)

Gunn-Bente

29.01.2016 kl.14:20

Enig i dei fleste punkta du nevner, men å kalle seg psykolog mm synest eg er litt drøyt. Det er mange jobber ein må vere ein god lytter, og frisør er nok ein av dei. Eg klipper familiemedlemmer på fritida, men kaller meg ikkje frisør av den grunn ;-)

Erik

29.01.2016 kl.15:15

1. Øhhhhh... Det tar en "frisør" 10 min. å klippe håret mitt. Ja, det tar 10 min. Sist jeg var hos en frisør kostet det meg 450,- og det var vel 10 år siden. La oss si at vi legger på 10 min. for ekspedering (betaling)og rydding totalt 20 min. Det skulle bli en timespris på 1.350,-. Dyrt JA!

2. For dårlig timelønn. Eierne burde innføre fast lønn + provisjon. Stå på, dere bør tjene mer!

3. Helt enig. Har jobbet som IT-konsulent i mange år og jeg har ikke tall på hvor mange 100-vis av timer jeg har jobbet for venner, bekjente og familie.

4. Tja.. Tjo... Den ene tjeneste er den andre vært. Har jeg hjulpet med mine kunnskaper har jeg ingen problemer med å spørre.. rettere sagt jeg har begynt å forvente det.

5. Det gjelder de aller fleste yrker og arbeidsgrupper i privat sektor. Enkelte store selskaper og div kommunale og statlige virksomheter betaler ansatte for deres fritid.

6. Det vet de fleste og dette gjelder alle.

7. ?????? Gå sammen og legg press på politikere. Dere kan jo gå sammen og nekte klipping av politikere til loven er på plass. Tipper det vil gå 1 kanskje 2 mnd. før "frisør" er en beskyttet tittel.

8. Nei ingen forventer det men når det tar 10 min å klippe en person kan en jo moderere seg litt.

9. Gjelder absolutt de fleste yrker og sektorer.

10. Som punkt 9.

29.01.2016 kl.15:46

1200 i timen for klipp? Eh... hver gang jeg er hos frisøren tar det rundt en time, pluss minus. Jeg får vasket, klippet og fønet. Det koster aldri mer enn 450.

Så jeg får ikke dette til å stemme helt altså

Headsupp

29.01.2016 kl.16:01

Anonym: altså om man klipper 2 30minutters-herreklipp på en time som koster mellom 480 og 600 kr da vil det bli mellom 1000-1200 i timen gjennomsnittlig . Det er ikke lik pris i alle salonger ;)

29.01.2016 kl.17:49

Er lakrispipen virkelig påvei tilbake?

Headsupp

29.01.2016 kl.17:52

Anonym: vet ikke, når Siv Jensen endelig kom til makten så snakket hun ikke om annet enn lakrispiper ! Men aner ikke hvor de har blitt av

Mia

29.01.2016 kl.19:33

Tommel opp!! Er så mange som reagerer når jeg sier jeg betaler ca 500 for en hårklipp, noe som er veldig midt på treet pris, men mange synes det er så dyrt.. Nå er jeg over gjennomsnittet opptatt av hår og passer godt på det og da er det viktig å ha en frisør man trives med og respekterer kunden sin. Jeg har heldigvis funnet beste frisøren noen sinne! Anbefaler alle jeg kjenner til å gå dit! Selv er jeg "hobby" frisør (klipper samboern), og får skryt over håret hans når han er med til salongen. Jeg kan ikke tenke meg å bytte frisør frivillig for å si det sånn, og bruker gjerne 500 på å ha en frisør jeg kan stole 100% på, og som er så fantastisk hyggelig og genuint interessert! Synes det er så dumt at fagarbeidere skal få så lite "skryt".. Har selv fagbrevet som barne-og-ungdomsarbeider, et yrke som de aller fleste ikke anerkjenner som en utdanning en gang. I bunn og grunn har jeg stor respekt for frisører generelt og alle andre fagarbeidere!

Ketil

29.01.2016 kl.20:35

Lakrispiper kan man kjøpe i sverige.

Hårklippen ordner kona.

God helg

peder pedersen

29.01.2016 kl.20:45

Siste klipp hos frisør kostet meg 550 kroner (herreklipp). Varte vel i 20 minutter.

Resultatet? tja, blir bedre med min mor som klipper meg gratis, har derfor benyttet henne de siste 4 årene.

At prisen er høy er ytterst forståelig, da mesteparten går til kostnader av selve driften, ikke bare lønn til frisøren. Det betyr derimot ikke at jeg aksepterer å betale dette.

Headsupp

29.01.2016 kl.20:52

peder pedersen: da har du vært uheldig med frisøren . Du får prøve en bedre neste gang :)

Hater

29.01.2016 kl.20:56

Ber du en frisør om å krølle håret ditt på badet på en fest en lørdagskveld er akkurat det samme som å spørre en venn som jobber med renhold om å skure doen din ?

Hahaha, åja du du har nesten kuttet av deg fingern? Trur du jeg gadd å studere 7år på legestudie fordi jeg ville hjelpe folk som skader seg på fritiden? Nei bestill time neste tirsdag for da er jeg ledig, så skal du få hjelp da.

For noe svada du har skrevet her

Frisøren

29.01.2016 kl.21:00

Kom igjen da folkens! Her er det tydelig hint av sarkasme på en del punkter og satt litt på spissen. Morsomt! :-) Ser det er få som skjønner det etter kommentarene å dømme. Dere aner ikke hvor mye ufortjent kritikk en frisør får høre, så vi må få blåse ut litt frustrasjon av og til som her. Jeg husker da jeg var nyutdannet og var flau av at jeg "bare" var frisør. Det skyldtes alle fordommene. Jeg vokste det av meg.

Prisene gjenspeiler litt hvor store utgifter man har. Det varierer etter beliggenhet mtp husleie. Det er faktisk ikke det største overskuddet man som salongeier sitter igjen med til slutt. Mange avgifter skal betales også.

Fælt så lett folk lar seg provosere over småting. :-)

Headsupp

29.01.2016 kl.21:12

Frisøren: ;)

30.01.2016 kl.01:29

Synes mange av punktene her er useriøse. Å bygge på utdanningen eller fagbrevet videre må tas på fritid i de aller fleste stillinger uansett, om det så er videreutdanning eller kurs. I tillegg er det bare tull det her med priser. Frisøren min har eid sin egen i flere år nå, og er på sitt 18 år som frisør. Hun sier selv at jo flere kunder du har, jo lavere pris. Hun har som regel alle dager fylt opp med kunder mens de dyreste her i byen har mange tomme timer. Rart det der.

Headsupp

30.01.2016 kl.09:08

Anonym: jo flere jo lavere pris ? Da er hun snill mot kundene men ikke seg selv :)

Student

30.01.2016 kl.02:09

At du sier dere er psykologer blir helt feil, i utrolig mange yrker hører man på andre sine problemer, lytter og gir dem råd, tilogmed på Mcern kan de gjøre det. Ved å si at dere er psykologer av den grunn blir helt feil, da vil plutselig alle være psykologe, dere er ikke mer spesielle enn kasse dama på Rimi (de hører på problemer og). Å gi deg selv den tittelen, som faktisk krever hele 6 år med tøft studie på universitet, vil jeg jeg si er en fornærmelse mot psykologer som har jobbet "ræva" av seg for å bli det. Det å si at utdanningen deres tar 4 år, tar jeg inn med en teskje. Det er trossalt snakk om 2 år på videregående og 2 år i bedrift. Lærerutdanning tar 4 år, men det er snakk om 4 år etter videregående. Så ville vært litt mer presis i den uttalelsen. men samtidig var det kanskje akkurat det du ville at andre skulle tro, at frisørutdanningen er like lang og tøff som lærerutdanning.

God natt.

Headsupp

30.01.2016 kl.09:06

Student: oi du var jammen hårsår ! Du får ta å skrive et blogginnlegg om hvordan det er å jobbe på McDonald's så skriver jeg om hvordan det er å jobbe som frisør :)

Knut

30.01.2016 kl.09:59

Det er vel EN SMULE hyklersk å klage over at hvem som helst kan kalle seg for frisør og argumentere for at tittelen deres burde vært beskyttet, samtidig som du anser deg selv og dine fagfeller for å være psykologer. Psykolog ER faktisk en beskyttet tittel, og når du kaller deg psykolog her, så gjør du deg faktisk skyldig i et lovbrudd. Å slenge psykolog inn i denne smørbrødlisten over kompetanser du mener din yrkesgruppe er i besittelse av blir ekstra latterlig når en tenker på at det kreves minst 6 års universitetsutdannelse for å kunne inneha den tittelen i norge. Og det er ETTER en videregående utdannelse på 3 år. Det vil si minimum 9 års utdannelse. I tillegg er det mange som går videre og spesialiserer seg etterpå, for eksempel i klinisk voksenpsykologi, klinisk barne- og ungdomspsykologi eller klinisk nevropsykologi, som krever 5 års ytterligere utdannelse. Bare VIDEREutdannelsen tar altså like lang tid som en lege bruker på å utdanne seg til psykiater.. Og da har psykologen allerede studert psykologi i 6 år. Altså har psykologspesialister 11 års utdanning i psykologi bak seg, og har altså brukt totalt minst 14 år på utdanning inklusiv videregående. Ja da, frisører snakker med folk og hører på deres problemer, hvem gjør vel ikke det? Gir det deg rett til å misbruke en beskyttet yrkestittel ved å kalle deg psykolog? Tror du virkelig at det å ha en så lemfeldig holdning til andres utdanning, titler og kompetanse er en klok strategi når du nettopp ønsker mer respekt og anerkjennelse for din egen?

Headsupp

30.01.2016 kl.10:03

Knut: oi dette var tydeligvis veldig hårsårt tema for deg . Og da vet du hvordan vi frisører har det ! Ha en fin dag :)

Stine

30.01.2016 kl.10:35

Da jeg ble frisør tok det meg et år på fagskole, ikke 4år. Er du den førstesom har fått bachelorgrad i frisør du da?

Headsupp

30.01.2016 kl.10:38

Stine: 2år skole 2år læretid . Altså 4 år ! Man er utdannet den dagen man består fagprøven .

Jan Erik Fure

30.01.2016 kl.12:48

Oj oj, her har vi en hårsår frisør gitt.

30.01.2016 kl.13:03

Du svarte meg dette:"altså om man klipper 2 30minutters-herreklipp på en time som koster mellom 480 og 600 kr da vil det bli mellom 1000-1200 i timen gjennomsnittlig . Det er ikke lik pris i alle salonger ;)"

Bortsett fra at jeg får jo dameklipp som tar rundt en time til 450 pluss vask og føn(syns prisen du skrev om manneklipp hørtes litt mye ut). Men du sier at gjennomsnittlig pris er på 1000-1200 i timen. Det stemmer da altså ikke med den salongen jeg går til. For der koster det jo halvparten i forhold til regnestykket ditt. Er meget fornøyd med min salong må jeg legge til:)

At det er forskjellig pris i alle salonger er jo logisk, men må inrømme at om jeg plutselig skulle ha betalt 1000 for en klipp istedet for vanlige 450 så hadde jeg latt være. Hvordan kan noen være verdt 1000kr timen mens jeg slipper unna med å betale halvparten til min frisør?(som jo faktisk er utrolig flink)

Headsupp

30.01.2016 kl.13:07

Anonym: jeg vet ikke prisen i alle salonger i verden, forholder meg til den prisen jeg er vant til :) dra kortet og vær fornøyd når du går ut derfra :D

Knut

30.01.2016 kl.13:34

Du har en hang til uttrykket "hårsårt" forstår jeg."Argumenter" av denne typen er det man vanligvis omtaler som "hersketeknikk", og som jeg ville holdt meg for god til dersom jeg ønsket respekt og sympati for min sak. Hvis du mener jeg er "hårsår" fordi jeg tar dette opp, kan jo jeg snu dette "argumentet" mot deg ved å anklage deg for å være "hårsår" for at du i det hele tatt føler behov for å skrive innlegget ditt. Det vil si: dette må jo tydeligvis være et veldig "hårsårt" emne for deg siden du tar deg bryet til å skrive et innlegg om det på bloggen din.

Jeg kan ikke si at jeg vet hvordan dere frisører har det, siden jeg ikke er frisør selv. Men jeg antar at det å bli møtt med forståelse og respekt for ens kompetanse og utdanning er noe man er opptatt av i alle yrker. Det er således ikke noe som er unikt for frisører. Jeg skrev kommentaren fordi jeg, i likhet med endel av andre her, mente det var på sin plass å påpeke hvor motsetningsfullt det er av deg å søke økt respekt for din egen yrkesgruppe, ved samtidig å omtale andre yrkesgrupper på en respektløs måte. Det eneste man oppnår ved å gjøre dette er å skape større avstand til og sannsynligvis også motstand fra, nettopp de du ønsker mer respekt og forståelse fra - nemlig andre yrkesgrupper. Ettersom målet med innlegget ditt jo er å appellere til andre yrkesgrupper for økt respekt og støtte overfor din egen yrkesgruppe, er det nok et klokere utgangspunkt at du forholder deg til disse andre yrkesgruppene på en mer respektfull måte. Når du blant annet skriver: "Hvem som helst kan kalle seg frisør, men det skal mer til enn en saks i hånden og en hårklipper for å gjøre en til en frisør", og tar til orde for at frisør skal være en beskyttet tittel, så er det lite klokt å samtidig hevde at dere frisører er å regnes som "rådgivere, terapeuter og psykologer". Som jeg understreket i min forrige kommentar, er psykolog en beskyttet tittel og for å betegne seg som psykolog kreves det at man har gjennomført en av de lengste og tyngste universitetsutdannelsene som finnes her til lands. Det er meget gode grunnet til dette. Når du omtaler deg som psykolog, så kommuniserer du samtidig at "hvem som helst" kan kalle seg dette, også frisører. Da virker det jo litt merkelig at du samtidig ønsker at "frisør" skal være en beskyttet tittel, slik at ikke "hvem som helst" kan kalle seg det. Og hadde du faktisk vært psykolog, så hadde du visst at ingen er i stand til å "lese tanker" - selv ikke "nesten". Ingen, hverken psykologer, psykiatere eller noen andre er i nærheten av å kunne lese andres tanker. Da Og ingen seriøs yrkesutøver ville heller hevdet noe slikt. Da kan naturligvis heller ikke en frisør det, uansett hvor lang "tid i yrket" hun eller han måtte ha. Jeg synes også det er en ganske drøy påstand at en frisør skulle være i stand til å "styrke" noens "selvfølelse og selvtillitt på få timer". Å få til en varig endring av noe så dyptgripende som generell selvtillit og selvfølelse, krever som regel lang tid så en slik styrkning som dette må i beste fall være ganske forbigående. Det er greit nok at det er mer til frisøryrket enn hårklipp og styling, men ønsker man økt respekt og støtte for yrket sitt bør man ikke skryte på seg evner eller kompetanse som man ikke har.

Selv om ikke rådgiver eller terapeut er beskyttede titler, har også de aller fleste som bruker en slik yrkesbetegnelse, flere år med høyere utdanning bak seg. Jeg vet også at en god del av de som jobber med dette ønsker at "rådgiver" og "terapeut" var beskyttede titler, slik det er i enkelte andre land. De liker altså heller ikke at "hvem om helst", for eksempel frisører, gjennom bruk av deres yrkestittel kan påberope seg en kompetanse som de ofte har brukt lang tid på å tilegne seg.

Slik innlegget ditt står nå, mener jeg at den er til mer skade enn gagn for saken din. Hvis du ikke vil risikere å støte fra deg folk som du ønsker støtte og respekt fra, ville jeg derfor redigert relevante deler av innlegget hvis jeg var deg.

Headsupp

30.01.2016 kl.13:38

Knut: jeg tror det du trenger nå er en klem <3

Knut

30.01.2016 kl.14:01

"Knut: jeg tror det du trenger nå er en klem <3"

Og der har vi et annet eksempel på "hersketeknikk". Dersom hele responsrepertoaret ditt består av ulike typer hersketeknikk synes jeg det er nokså uforståelig at du i det hele tatt har kunder hos deg. Selv om du kanskje ikke er i stand til å forstå det akkurat nå, så prøvde jeg faktisk å gjøre deg en tjeneste ved å forklare hvorfor du risikerer å skade saken din med dette innlegget. I mine øyne, og jeg vil anta for de fleste som har arbeid med menneskers psykiske helse som profesjon, så har du klart å skape mer motstand mot frisører enn støtte og respekt. Altså hadde du antagelig gagnet saken mer ved å ha latt være å ytre deg. Men med din måte å respondere på er jeg redd at dette er en "lost cause". Så får en bare håpe at du ikke er representativ for holdningene til den "gjengse" frisør og at du heller ikke er tillitsvalgt i noen fagforening som representerer frisører.

Headsupp

30.01.2016 kl.14:06

Knut: jeg har veldig mange faste kunder som liker godt å komme til meg , og dette innlegget var skrevet med et snev av sarkasme . noe ikke alle forstår seg på dessverre :)

Knut

30.01.2016 kl.14:18

Flott at du har faste kunder - de er sikkert kjempefornøyde! :) Også flott at innlegget ditt ikke var seriøst ment, men bare tull og fjas! :) Det gjør det jo mye lettere for leseren å tolke budskapet ditt slik det var tiltenkt! :) Og siden alt var bare sarkasme, så var det jo også veldig viktig at du skrev innlegget ditt! :) Når jeg tenker over det, så går det faktisk ikke an å misforstå nei, så du støter nok ingen fra deg med det du skrev:) Godt jobbet! :) Ha en fin dag! :) <3

Headsupp

30.01.2016 kl.14:20

Knut: koselig at du skriver et innlegg med et lite snev av sarkasme tilbake , det liker vi :) ha en strålende helg <3

frisør

30.01.2016 kl.14:31

Hva som menes med at vi er psykologer : Vi klipper farger og striper og kunden kan sitte i stolen i altfra 30 min til 4 timer alt ettersom . Disse timene snakker de fleste kundene med oss om familielivet, problemer, om jobben , dilemma i hverdagen . De får virkelig luftet tankene sine . Vi kan hjelpe de å løse problemer og komme med forslag . Jeg kunne aldri stilt en diagnose men jeg kan komme med forslag om at det er lurt å gå til en lege og psykolog for å få hjelp med problemene sine om jeg ikke kan hjelpe . Poenget med dette innlegget er vel at i tillegg til å utføre en behandling så kan de snakke oss om alt mellom himmel og jord til tillegg. Vi liker å snakke med mennesker og det er noe av grunnen til at vi trives lenge i yrket . Vi blir glad i kundene våre ... men når de kommer til kassen så synes mange det var for mye å betale når de i utgangspunktet er kjempefornøyd og har hatt det kjempetrivelig hos frisøren! Noe som i utgangspunktet er gull verd for de . Vil at folk skal tenke på hvor mye de egentlig kan få i en frisørtime om de ønsker det :D Elsker å være frisør ikke misforstå . Det er kundene som holder meg igang <3

Lege

30.01.2016 kl.16:33

Ååh stakkars, så forferdelig med litt konkurranse? Da blir dere nødt til å forbedre dere for tjene kunder. Huff. Frisøryrket trenger konkurranse da dere sjenerelt bruker ALT for lang tid (kan sitte hos frisøren 4 timer...) dere lytter ikke til kunder, er sure og har dårlig kundeservice - for ikke å snakk om blodpriser, som få vil betale. Takket være frisøryrket bruker jeg verken slettetang, hårføner, stylingprodukter, hårfarger eller shampo. Jeg har sluttet med ALT. Fullt av kjemikalier og dritt + koster skjorta 3 x produkter fra RedKen koster 1200kr.

Tusen takk til organiske produkter:D

Headsupp

31.01.2016 kl.12:39

Lege: hva med leger da, dere kunne lært litt om kundeservice .

Knut

30.01.2016 kl.16:33

Til "frisør": la det være klinkende klart; du er IKKE psykolog selv om du snakker med folk om deres problemer, heller ikke dersom du råd til dem om disse! Hvis dette er en integrert del av tjenestetilbudet til en frisør, så kall deg en frisør da vel, og vær stolt av det. Eventuelt kan du kalle deg "hobbypsykokog" eller "amatørpsykolog" hvis "psykolog" absolutt må være med. Selv om noen neppe hadde anlagt sak mot deg dersom du kalte deg noe sånt er det likevel greit å vite at det faktisk heller ikke er lov. Dersom "psykolog" inngår i navnet så rammes det av samme bestemmelsen, og det forutsettes at personen som kaller seg dette innehar lisens eller autorisasjon til å praktisere som psykolog fra statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Dersom også du synes det er greit å kalle deg psykolog på det grunnlaget du beskriver, antar jeg at du ikke er enig i at "frisør" burde være en beskyttet tittel, eller? Jeg er litt lei av at alle skal kalle seg psykologer når de egentlig bare er medmennesker.

Headsupp

31.01.2016 kl.12:44

Knut: vi stjeler ikke kunder fra psykologene og vi reklamerer heller ikke på at vi er psykolog. De eneste diagnosene vi kan stille er om de har et hodebunnsproblem , slitte tupper eller og si de hvilken produkter de må bruke for å reparere skadet hår . Om en kunde forteller sine problemer og jeg føler de er alvorlige da ber jeg de bestille time hos lege eller psykolog eller spørre på helsestasjonen .

Text by Tina

31.01.2016 kl.00:53

KJEMPEBRA innlegg, som alle burde forstå! Selv er jeg student, og går veldig sjelden til frisøren for tiden, men betaler gledelig den prisen det koster. Ble helt sjokkert av timelønnen deres, den er på samme nivå som butikkjobb uten noen utdannelse..

Headsupp

01.02.2016 kl.13:16

Text by Tina: takk for det , ja man skal stå på for å få en god timelønn og tar kanskje flere år før man har fulle lister :)

Stine

31.01.2016 kl.01:08

Kjempe flott innlegg! :)

Har jobbet som frisør i 14 år å kjenner meg igjen i mye du skriver. Å blir oppgitt over mange av innleggene her. Vi Er alt mulig personer i så mange situasjoner, selv om vi ikkje er psykolog eller terapeuter har eg stadig samtaler med mine kunder der di søker råd, støtte og veiledning. Nettopp for det er kunder eg har hatt i mange mange år og kjenner livssituasjon. Eg vil ikkje frem til at det er et problem for meg, men det er en kjent sak at mange kunder øser ut problemer, å eg er lett og snakke med og hjelper gjerne. Sjølv om det kan vær belastende og utenfor min arbeisbeskrivelse hjelper eg gjerne om eg kan.

I forhold til vennetjenester hjelper eg gjerne med alt som ikkje har med hår å gjør, nettopp fordi eg har fri..eg jobber nok kvelder og helger, fri er fri...å heldigvis har eg venninner som ser dette selv så det har eg aldri hatt problemer med.

Eg er heldig å ha så stor kundekrets at eg jobber på provisjon, men er enig med at det er slitsomt til tider, men eg velger det selv. Sjølv om det betyr lange dager.

Det eg kjenner mye på er at vi er i et service yrke, vi kan ikkje ha en dårlig dag på jobben. Uansett hva livskrise man kanskje går gjennom privat er det bare å klistre på smilet og yte 100%. Det er det som er viktigst for meg, eg er alltid klar med et smil :) Heldigvis har eg valgt det selv :)

Vegard

31.01.2016 kl.01:37

Å herregud folkens. Ta det litt med ro?

Og Knut: Du virker jo som en utrolig trivelig type!

Veronica S

31.01.2016 kl.10:44

Veldig bra skrevet. Jeg er veldig glad i min frisør, selv om jeg går til frisøren sånn en-to gang i året (litt skrekk.. som folk har skrekk for å gå til tannlegen, har jeg skrekk for å gå til frisøren).

Jeg jobber i barnehage, vi er også et underbetalt yrke...omsorgsarbeider.. vi legger gjerne mye mer i jobben vår enn hva man får betalt for.

Knut

31.01.2016 kl.11:00

Vegard: Hvorvidt jeg er en trivelig type eller ei, er vel ganske langt på siden av saken, eller hva? La meg oppsummere ditt bidrag her: 1) Å be folk ta det med ro (?) 2) Komme med en personkarakteristikk. Du må være en skikkelig ressurs i enhver diskusjon antar jeg ;)

Headsupp

31.01.2016 kl.12:20

Knut:

Headsupp

31.01.2016 kl.12:46

Knut: Vi trenger flee mennesker som Vegard <3

Linda Taylor

31.01.2016 kl.11:36

Hehe, så morsomt innlegg å lese.

Ha en fin dag videre <3

Ingvild Haugo

31.01.2016 kl.14:08

Tusen takk for informasjon! Hehe :) Ha en finfin søndag! :)

Charlotte

31.01.2016 kl.19:38

Jeg føler meg litt truffet av innlegget, fordi jeg synes det er drøye priser hos frisøren.

Det har slått meg at jeg stadig tenker på prissystemet. Noen har det slik at hvis du farger håret så koster det bare et lite tillegg å klippe tupper. Andre har listepris hvor hver oppgave koster sin pris og det legges bare sammen. Det er kanskje unødvendig å påpeke at det er sistnevnte ordningen jeg synes blir dyrt. Det burde være kombinasjonspriser og at en kort føn for å tørke håret og ha i litt stylingen skulle være inkludert når en har klippet håret eller farget håret. Det er noe annet om man skal ha håret vasket og stylet før man skal ut, det må ha en differensiert pris som matcher tidsbruk.

Frisører er i mine øyne tydelig selgere, som foreslår ting underveis som øker sluttsummen uten at det opplyses underveis.

Prisliste på speilet foran kunden med kombinasjoner / pakkepriser.

Frisøren er håndtverkere, men det er mange frisører som mener andre (nevner i fleng... snekkere, flisleggere, rørleggere, mekanikere og tannleger) tar seg for godt betalt.

Selv er jeg tidligere kokk, det gjør at jeg stadig må lage maten for familie og venner i gode lag og selskaper. Det er sjelden noen tenker at det kunne vært betalt.

Derfor tenker jeg at man må vurdere om man gjør hverandre vennetjenester eller ikke og evt i hvilken grad.

Headsupp

01.02.2016 kl.13:15

Charlotte: Hvis vi hadde hatt gratis husleie og ikke betalt moms, arbeidsgiveravgift, skatt , strøm , produkter hadde det vært overpriset . Men vi må ha penger i kassen for å drive butikk. Salg og produkter er ikke bare for å selge men for å hjelpe kunder å holde håret vedlike og hjelpe kunder . Frisører selger ikke produkter kun for å tjene penger men kunder ønsker å få hjelp til å velge produkter tilpasset deres hår og får også hjelp og tips til hvordan d bruker stylingprodukter . Ser ikke hva som er problemet med det .

Siri

31.01.2016 kl.21:58

Å gud, så slitsomt! Syntes innlegget var interessant helt frem til jeg scrollet ned i kommentarfeltet og så hvordan en fin og konstruktiv kommentar ble mottatt med ""oi dette var tydeligvis hårsårt" og "jeg tror du trenger en klem". Når du oppfordrer til kommentarer kan du ikke kun regne med å møte på dem som er enige med deg - da er det greit å vise respekt for dem som mener noe annet også :) Og det ER litt ironisk hvordan du kaller "Knut" for hårsår, når en del av ditt innlegg konkret peker på hvor kjipt det er at "alle" kan kalle seg frisører, og du selv kaller deg psykolog uten å ha tatt den utdanninga. Tror du jeg også trenger en klem, eller er det OK at jeg ikke ropte bravo? :)

frisør og stolt av det

23.02.2016 kl.23:01

"Frisører er i mine øyne tydelig selgere, som foreslår ting underveis som øker sluttsummen uten at det opplyses underveis."

det e jobben vår å opplyse om ka du som kunde BURDE bruke hjemme for at håret skal holde sæ bra til neste besøk. det står i vår arbeidsbeskrivelse at vi skal gi råd, anbefale produkta og gi best mulig veiledning for at alle skal kunne ha like fint hår hver dag som de har når de har vært hos frisøren. alt det her inngår i prisen når akkurat du både klippe dæ og farge håret! vi skal ligge på rundt 1000kr i timen, men flere av oss har mye dødtid, det merkes spesielt godt når det e lenge til de offentlige lønningsdagan, derfor har vi ikke tatt inn 7000kr om dagen. e det noen som tenke på ka dåkker får når dåkker e hos frisøren? dåkker betale ikke bare for klippen, dåkker betale for tida våres, for kunnskapen vi har om nettopp ditt hår, for veiledning og råd om kordan du kan ordne ditt hår, for en samtalepartner og noen som har brukt tid og penga på ei utdanning som gjør at du kan se bra ut på håret. det her sir æ ikke på en nedlatanes måte, for vi elske det vi gjør, og det e derfor vi gjør det. hvis det va pengan vi gjorde det for hadde vi tatt ei anna utdanning ;) kanskje en av dåkker der ute vet best sjøl alt det her, men vi har brukt tid på å lære oss kordan håret fungere fra hver minste celle til det du ser. e det ikke ganske tydlig at hvis du har vært hos frisøren i 2 tima og da i teorien skal betale 2000kr og da frivillig VELGE å kjøpe produkta, at du må betale for produktan og? e det noen der ute som tror at hvis de har sotte hos frisøren i 2 tima og skal betale 2000 for behandlinga at du kan velge med dæ så mange produkta du bare ønske og at det inngår i prisen? du kjøpe produkta fordi det e det vi har anbefalt dæ å bruke, det e ikke tvang, det e for at vi genuint ønske at fargen din skal holde sæ til du kommer tilbake så vi slipp å ordne den på reklamasjon etter 3 daga fordi du har vaska det med nåkka som har rensa ut fargen, og det e fordi det e VÅR jobb å fortelle dæ ka du som kunde burde bruke for å ha et fantastisk hår. om du ikke ønske å kjøpe produkta, så la vær. men da e det på dæ og di samvittighet etter å ha brukt 2000kr hos frisøren og sitt igjen med utvaska farge etter 3 daga, den e ikke på oss.

Headsupp

24.02.2016 kl.19:59

frisør og stolt av det: you said IT !!! ?? <3

Mindlink

05.04.2016 kl.16:26

Dette beviser jo bare klagene folk har, at de fleste salonger tar altfor mye betalt. Hvis tarifflønna til den ansatte ligger på rundt 150,-, og en halvtimes klipp kan koste rundt 700,-, så vil det jo si at bare 10 prosent av det går til frisøren og dermed ugyldigjør hele punkt 1.

Punkt 3, det er EKSTREMT vanlig å be om vennerabatt i ALLE yrker, ikke bare frisørfaget.

Punkt 4 "Ber du en frisør om å krølle håret ditt på badet på en fest en lørdagskveld er akkurat det samme som å spørre en venn som jobber med renhold om å skure doen din ?"

Ja, det er det, og ingen av delene er hverken rart eller spesielt uvanlig, har man en ting man er god på må man regne med å bli spurt om hjelp med akkurat den tingen, det kalles sosial økonomi, god utnytting av ressurser.

Punkt 5-7, hva så ?

Punkt 8, denne høres veldig usannsynlig ut, og har ingen kildehenvisning.

Headsupp

13.04.2016 kl.08:16

Mindlink: punkt 8 - du finner bevis flere steder . Gå inn og klipp deg for 200,- og se om du mottar en kvittering når du går ;)

Siri

12.04.2016 kl.13:35

Syntes det er morsomt hvordan folk står å klager på høye priser hos frisøren. Hva med rørleggere, elektrikere, tannlege, osv... Da er det greit med høye priser!? Jeg fikk ikke bedre selvtillit av å få nye rør i kjelleren...

Headsupp

13.04.2016 kl.08:17

Siri: ja akkurat :D

Stine

12.04.2016 kl.15:24

"4. Ber du en frisør om å krølle håret ditt på badet på en fest en lørdagskveld er akkurat det samme som å spørre en venn som jobber med renhold om å skure doen din ?"

Den synes jeg blir for dum. Jeg skjønner tegninga, men en sånn type "venninneting" skal man ikke være redd for å spørre om å få hjelp med. Nå har jeg riktignok ingen venninne som er frisør (takk gud, kan det høres ut som. om frisører ser på det som å bli spurt om å jobbe om man trenger hjelp til å krølle/slette håret) men har en venninne som jobbet med å lage mat. Skulle jeg alltid tilbydd meg å lage maten når vi skulle spise sammen? Fordi jeg vet at hun jobber med å lage mat?

De fleste er glad i jobben sin, og feks henne er glad i å lage mat. Derfor laget hun gjerne mat på fritiden også, disket opp og ordnet til venninner fordi hun likte å gjøre det. Blir feil å trekke frem en sånn ting. For alle jobber med noe, og de fleste møter "arbeidet" på privaten. Å spørre en venninne om å krølle hår er vidt forskjellig fra å spørre en venninne som å vaske doen din... Come on. Du mistet troverdigheten din der, selv om du har mange gode poeng og jeg selv alltid går til frisør :-)

Hilsen en annen frisør :)

13.04.2016 kl.16:28

Dette er et bra innlegg! Enig i mangen av punktene :)

Er frisør selv, og ler litt når eg leser gjennom alle komentarer her! :P

Spesielt når man henger seg opp i psykolog delen! Jeg hadde ei sjef en gang ( gammel man, som har mange år på baken), att vi frisører er 10% frisør og 90% psykologer. :)

Er til dels enig. Jeg har mange kunder som kommer til meg etter en lang dag på jobb, setter seg ned i stolen å lukker øynene. Jeg gjør jobben min, farger og klipper. Har kanskje ikke sagt stort til hverandre, men når kunden skal reise seg fra stolen og skal til å betale - kommer det flere ganger utsagn som; " åh, jeg føler meg mye lettere til sinns! Er rene psykolog timen"

Å dette er ikke bare én kunde som sier.

Vi frisører har mye forskjellige kunder innom iløpet av dagen, hvor vi har samtaler med alt fra sorg til glede. Kundene gråter i stolen og de hopper av glede, og vi gråter og hopper gjerne med dem!

Mye av det vi har samtale om er tunge saker, ikke alltid lett å glemme. Tar det ofte med oss i tankene hjemme.

Jeg kaller meg ikke for noe psykolog, men vi prøver selfølgelig å gi råd, trøst og veiledning, til kundens situasjon så godt vi kan :) Kundene forventer faktsik det, når de prater med oss.

Jeg synes ikke at man har samme kontakten med noen som står i kassa på rimi og en frisør!

Å være menneskekjenner er en stor del av jobben vår, vi må tilpasse oss kunden. jeg føler av og til jeg skifter væremåten min 3-8 ganger i løpe av en dag, fordi vi ser an hvordan kunden er til sins.

Folk er forskjellige, og det ser man på komentarer her oppe også! ( og frisører er forskjellig)

Noen klipper seg selv for å spare noen kroner, andre ordner håret hos frisør ofte, og prisen har ingenting å si.

Pisen variere også veldig! Spesielt som nevnt, mellom byer og på landet.

Der er også vår jobb å tilby merbehandling og salg til kunden. Vi vil jo bare det beste, å da kan et produkt eller så enkelt som en stripebehandling gjøre en stor forskjell for kundens hverdag.

Og det att vi blir spurt om å krølle hår på fritiden før en fest, ser jeg på som (somregel) hygge for mine veninner. MEN, å bli spurt om å klippe håret til bekjente på fritid er ikke greit, da må de bestille seg en time. Dette må være opp til hver enkelt frisør. Men se litt sarkasme med å skure doen da folks! 😆

Jeg er veldig glad i jobben min, selv om det er en krevende jobb til tider ( og ja, det er mange andre yrker som har det krevende på jobb!), så kunne jeg ikke ha tenkt meg å bytte til noe annet yrke! :)

PlastBox

13.04.2016 kl.16:37

Stusser litt på "fientligheten" din ovenfor kundene. Folk er generelt ikke irriterte på frisøren noe mer enn vi er irriterte på selve rørleggeren for at "våtromspesialistene" skal ha 250.000 for å pusse opp et lite bad. Du sier jo selv:

"2. Vi har 4-årig utdannelse og tarifflønnen for ferdig utdannede frisører er på 146 kr i timen og maks tariff er 162 kr."

..og..

"6. Det beløpet du betaler i kassen går ikke direkte inn på min lønnskonto ."

En typisk herreklipp koster 400kr for drøye 15 minutter i stolen pluss noen minutter til opprydding. Det vil si at frisøren som klipper meg tar inn 1000-1200 kr for sin arbeidsgiver mens frisøren selv sitter igjen med ~150 kr timen.

Jevnt over kan man regne at en arbeidstager koster sin arbeidsgiver omtrent det dobbelte utbetalt lønn. Frisøren i eksemplet over putter dermed 700-900 kr timen i arbeidsgiverens lomme. En frisør med full timeplan drar altså inn i overkant av 100.000 kr i måneden til sin arbeidsgiver.

Er man tre frisører som er noenlunde effektive på å fylle timeplanen sitter man igjen med ~1.800.000 i året på bok etter lønn. Trekk fra husleie for et sentrumsnært lokale i en av Vestfoldbyene og man sitter igjen med omtrent 1.300.000 til å dekke forsikringer, utstyr, osv.

Oppå dette kommer fortjeneste på salg av latterlig overprisede tulleprodukter, som en 300 kroners kladd med leire, eller hårgele til drøye 400 kr som "Seniorstylisten" der jeg klipper meg sier inneholder nøyaktig det samme som den jeg kjøper på butikken til 79 kr, bare "...mer konsentrert" eller noe slikt nonsens (den billigere fungerer langt bedre, sitter lengre, og lukter mindre parfymert enn den dyre jeg har fått prøve etter hårklipp).

Jeg aner ikke hva selve driften av en frisørsalong koster, men når en frisør må jobbe i 3 dager for å ha råd til å selv sette seg i frisørstolen en liten time for klipp, farging og kanskje en massasje... Ja, da er det noen som kjører en meget flott bil og drikker god vin på både kundens og frisørens bekostning!

PlastBox

14.04.2016 kl.09:10

En ting som slo meg i går..

Jeg tjener nå tett oppunder det dobbelte av det jeg på starten av 2000-tallet tjente som nyutdannet IKT-driftsoperatør (fagbrev som "datapotet"). Jobben innebærer et tungt teknisk ansvar for systemer som utgjør hele arbeidsgiverens inntektsgrunnlag samt dyp teknisk kompetanse på det fagfeltet i verden som utvikler seg raskest ?som jeg må holde meg oppdatert innen på egen tid og for egen regning.

Dersom du registrerer et enkeltpersonforetak og kjøper inn et saksebelte med nødvendig basic-utstyr, sprayflaske, et par kapper, et forkle og en hendig støvsuger kan du starte som "utkallingsfrisør". Snakk i tillegg med IT-kompetente bekjente om å få satt opp en nettside med timebestillingsfunksjonalitet og bruk sosiale medier flittig til å markedsføre deg selv. Investeringskostnaden hadde vært i størrelsesorden 10.000kr.

Du bor allerede et sted og kjører som de aller fleste andre voksne antagelig en bil, så du hadde ikke hatt noen store kostnader utover det nevnt over.

Hva hadde dette gitt deg? Jo, friheten til å ha like mye inn i "kassa" hver dag for 2 timers jobb som jeg har for mine 8 timer. Eller, for å snu det andre veien: Du hadde matchet din nåværende årslønn om du i snitt året gjennom fakturerte 5 timer i uka.

På den annen side mister du forutsigbarheten ved å være lønnet av noen andre, men får du en avtale med f.eks. et pleie-/eldrehjem eler to er du i grunn i mål. Eldre og syke har jo samme behov for å føle seg vel som resten av oss.

Får du i snitt til å fakturere for 4 timer om dagen (kanskje 6 timer total jobb inkludert kjøring, fakturering, osv.) drar du plutselig inn langt over millionen hvert år. :)

Psyko

28.05.2016 kl.20:20

Psykologi er i hovedsak en bullshitvitenskap. Fortjenter ikke den auraen av kompetanse den har fått. Mye gjetning. Folk må ofte bare bytte ut omgivelsene sine og løse enkle problemer som utløser psykologiske greier.

Nina frisør

18.11.2016 kl.09:03

Gud så mange dumme frekke stygge og usaklige kamerater fra folk her det er

Dere hadde ikke sagt det samme om det var dere som var frisør gitt

Har full forståelse for st man kansyns det er dyrt for noen er extra dyre men er ofte dn grunn for det

Er enig med det meste du skrev men jeg yter gjerne venne tjenester om de gjør noe for meg men de som kun vil ha gratis fra meg og ikke gjør en ting tilbake nei der gidder jeg ikke

Var det ikke sånn før at man måtte ha mesterbrev for å ha salong da ? Mente min x sjef sa det

Og ja desidert frisør bør være en beskyttet tittel !!!!!!!

Midnight Moonbeam

18.11.2016 kl.11:27

Så lenge jeg vet at resultatet er ett jeg kan leve med, så betaler jeg mer enn gjerne full pris til min venninne som er frisør og svinaktig bra i faget og fortsetter å bruke henne som fast frisør. Ser ingen grunn til å klage på prisen når resultatet overstiger forventningen! Kommer garantert til å fortsette å gi Tinemin frie hender i kråkereiret mitt! :)

Hanna

18.11.2016 kl.14:48

Noe ironisk over det at innlegget handler om at frisører er så undervurderte og at folk ikke setter pris på utdannelsen deres, når du slenger ut av deg at dere er både "rådgivere, psykologer og terapeuter" bare fordi dere prater med kundene deres? Snakk om å pisse på min psykologutdannelse på 6 år, akkurat som om det å framstille det som at å prate litt med klientene sine er det eneste psykologer og terapeuter gjør, ikke er stigmatiserende for et yrke?

Marit

18.11.2016 kl.21:14

Jeg hadde respekt for frisører, men må si den har minket litt etter å ha lest svarene dine på noen av kommentarene her.

Headsupp

18.11.2016 kl.22:53

Marit: da var det lite som skulle til ??

Barne -og Ungdomsarbeider

18.11.2016 kl.23:17

Dere er ikke de eneste som blir nedprioritert for yret...

Jeg regner selv med at jeg en dag må bytte yrke endten pga støy nivået ødelegger ørene eller fordi ryggen ryker, slik er det bare...

Du motsier deg selv litt da du sier at du vil ha beskyttede titler, men hadde vi faktisk hatt det på alt (som vi skulle hatt i en perfekt verden) så hadde du ikke fått jobb etterpå da du eventuelt får det behovet for å bytte yrke - ikke uten å ha skolert deg først... da hadde du igjen vært irritert pga det.. for vi vet egentlig ikke en damn shit før vi er i de situasjonene..

det kan også være du befinner deg der at du søker en ufaglært stilling, som du ikke får nettopp fordi det er noen som ikke er faglært som de kan betale mindre eller noen med mer erfaring (fremdeles ufaglært) som de heller vil ansette..

Du vet det ikke selv før du har gått den veien..

Magnar

19.11.2016 kl.05:41

Såndet at jeg er bartender og servitør gjør at jeg skal bli fornærmet om en venn ber meg hente enn øl, sette på kaffe e.l. Om en vennegjeng skal samles rundt matbordet skal ikke kokken lage maten?

Henning

19.11.2016 kl.10:18

Når 10000 frisører i Oslo klipper herrer for 150 kroner og tilsynelatende holder det gående med en kunde om dagen i årevis, er det NAV-Støtte eller hvitvasking?

Anonym

19.11.2016 kl.13:39

Veldig enig det du skriver her, er selv frisør å opplever mye av det du skriver her! Psykolog greia er kansje litt å ta i men man kan si at man nesten blir hobby psykolog å veldig god til å lytte:) det som du fikk veldig fint fram var igrunn det med lønna for det er jævli dårlig betalt, selv om frisører har tariff lønn på så så mange kroner i timen er det veldig mange som jobber på rein provisjon å tro meg det er ikke veldig gøy når kunder ber om rabatter, synes det er dyrt osv... er du snill å gir kunden rabatt så gir du så å si kunden en del av lønna de, setter du ned prisen gir du en del av lønna de te kundene! Det er det mange ikke forstår at mange frisører får faktisk betalt etter hvor mange kunder de har (hvor mye de betaler).... Å veldig mange tar ikke hensyn til dette:/ skulle ønske vi frisører fikk bitte litt mer respekt, for vi respekterer våre kunder, er hyggelige å blide å gjør vårt aller beste, å kjipt å få sure miner å klaging på pris tilbake :/ sier ikke at alle kunder er sånn men det er en del av de!

klippermegselv

25.11.2016 kl.13:59

Sist jeg var hos frisøren betalte jeg 500,- timen varte 30minutter.. og jeg er mann! enkel klipp!

Det blir 1000,- kroner timen!

Hva koster en snekker?????

amøber!

Headsupp

26.11.2016 kl.15:45

klippermegselv: du kan jo spørre en snekker neste gang da

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Kategorier

hits